Thuis in verloskunde

Zwangerschap

Centering Pregnancy

Centering Pregnancy is een vorm van verloskundige begeleiding die inmiddels al een aantal jaar in Nederland bestaat, is uitgedacht en zijn oorsprong vindt in Amerika.

De ervaring leert dat vrouwen die deze vorm van begeleiding hebben ontvangen o.a. minder last hebben van zwangerschapscomplicaties en minder behoefte hebben aan pijnstilling. Ook voor de partners is bij Centering Pregnancy ruimte om bij de controles aanwezig te zijn! Zowel voor een 1e, 2e en meerdere zwangerschap is deze vorm van begeleiding geschikt. Eventueel extra benodigde onderzoeken, waaronder bijvoorbeeld echo’s vinden plaats buiten de bijeenkomsten.

Ben je tussen de 12 en 16 weken zwanger en heb je dan je intake al bij ons gehad?
Wil je graag meer tijd voor jezelf, de zwangerschap en de baby?
Wil je graag op een vaste dag en tijdstip komen in de avond?
Vind je het fijn om ervaringen in de zwangerschap uit te wisselen met andere zwangeren die net zo ver zwanger zijn als jij bent? (Je mag delen, maar moet niet!)
Wil jij in de periode van zwangerschap werken aan bewustwording?
Of heb je een andere reden waarom het je gewoon aanspreekt?
Meld je dan aan voor deze vorm van zorg (twijfel niet te lang, want we hebben beperkte plaatsen beschikbaar) via info@thuisinverloskunde.nl
Ook voor vragen hierover kun je uiteraard bij ons terecht via dit mailadres of via 030-6774979 tussen 9 en 12uur.
Hieronder nog extra informatie, mocht je meer willen weten, voordat je je keuze kunt maken.
– aan het begin van iedere bijeenkomst is de partner voor jouw individuele controle bij de verloskundige van harte welkom!
– 10 bijeenkomsten kom je op de avond met ons bij elkaar en heb je individueel contact en worden binnen de groep vragen, zorgen en oplossingen besproken. 9 bijeenkomsten voor de bevalling, vanaf ongeveer 37 weken (wanneer je inmiddels met verlof bent en waarschijnlijk flexibeler in je agenda) kom je weer wekelijks in de 1 op 1 controles. na de bevalling komen we nog 1 keer met zijn allen bij elkaar om af te sluiten en te delen wat er dan speelt.
– je leert hoe je je bloeddruk zelf kunt meten, jezelf wegen en je eigen zwangerschapskaart bijhouden.
– je leert hoe je gezondere keuzes kunt maken voor jezelf, je zwangerschap en je baby
– we gaan er vanuit dat niemand de waarheid in pacht heeft. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en de Centering Pregnancy stimuleert je JOUW weg te vinden voor jezelf door te delen en je te laten inspireren door anderen onder begeleiding van ons, verloskundigen.
– je ontmoet andere zwangeren, waardoor je ervaringen kunt delen en zo nodig elkaar kunt steunen
– je hebt langer contact met de verloskundige dan in de 1 op 1 controles
– je kunt meer vragen stellen en langer over iets doorpraten
– er zijn GEEN extra kosten aan verbonden, behalve dat we jullie zullen vragen om beurten iets (eenvoudigs en gezonds) lekkers mee te nemen voor de avond. (We vragen echter wel een vergoeding van het boekje wat je krijt van 5 Euro)
– link naar een informatiefilmpje om een indruk te krijgen hoe dat gaat: korte film Centering Pregnancy