Verloskundige

Monique van Doorn-van Wijk

Monique van Doorn-van Wijk

Mijn naam is Monique, ik ben getrouwd met Erwin en samen hebben we 2 prachtige kinderen Roos (juni 2006 geboren) en Tom (aug. 2008 geboren).
Sinds juni 2003 ben ik maat in onze maatschap. Hiervoor heb ik, na 2 jaar HBO-Verpleegkunde, in 2002 in Kerkrade aan de Vroedvrouwenschool mijn diploma tot Verloskundige behaald. In 2007 heb ik daar mijn echoscopie-certificaat aan toegevoegd. Het maken van echo’s vind ik ook heel bijzonder. Wat een voorrecht om als eerste het kloppende hart van hun kindje aan ouders te mogen laten zien!

Het mogen begeleiden van zwangerschap, bevalling en kraambed doe ik met erg veel passie. Het met je cliënten meevoelen van die diepe emoties die er vaak bij dit gehele proces optreden, geeft voor mij een “kick” aan dit vak. Het luisterend oor en de steun die je kunt bieden, geven mij veel voldoening, plezier en energie! Het meemaken van het wonder van de geboorte doet nog nog altijd de tijd even stil staan. Verloskundige zijn is eigenlijk ‘a way of life, it’s not just a job!’
Ik ben trots op ons vak en ons team. Wij geven allemaal onze eigen invulling aan de begeleiding en vullen elkaar goed aan. Uiteindelijk werkt het hele team eraan om jou met een goed gevoel terug te laten kijken op deze bijzondere periode in je leven.

Ter verdieping op dit geweldige beroep heb ik februari 2015 mijn eigen Coachingspraktijk gestart: Coaching by Monique. Dit is voor mij een waardevolle aanvulling op mijn vak als verloskundige. Voor de verwerking van een miskraam of voor de verwerking van een bevalling die anders is gelopen en, als je het er over hebt, nog steeds spanning in je lijf oproept, begeleid ik je graag. We nemen dan uitgebreid de tijd voor dit gesprek. Indien je behoefte hebt aan een coachingsgesprek kun je me mailen via info@coachingbymonique.nl en eind 2018 vind je me op www.coachingbymonique.nl
Sinds begin 2018 geef ik ook de cursus ‘Mindful zwanger en bevallen’ hiermee wil ik vrouwen in 6 avondbijeenkomsten binnen 12 weken vol vertrouwen, overgave en volledig in hun kracht voorbereiden op de bevalling.